Over ons

Opgericht in 2020

Een bloeiende ijs- en kruidenwinkel draaiende gehouden door de liefde en gedrevenheid binnen ons gezin.

Patsy

Afgestudeerd als herborist/kruidenverwerker ben ik ongetwijfeld altijd buiten te vinden. Op wandelingen gaan doorheen onze mooie natuurgebieden in de woonomgeving is een wekelijkse bezigheid.

 Een anekdote waaraan ik dit alles te danken heb is de volgende: Als een 12-jarig tienermeisje had ik een boek mogen ontvangen van een vriendin waarin uitgelegd werd hoe dieren verder te helpen door middel van het gebruik van natuurlijke kruiden. Dit boek heeft altijd een plek gehad op de achtergrond totdat mijn ouders een kudde schapen had aangetrokken waarvan één schaap jammer genoeg verlamd was. Ondanks de dierenarts zei dat het niet meer te redden zou zijn, heb ik mijn boek bij de hand gepakt en ben ik aan de slag gegaan.

Na twee volledige weken zorgvuldig kruiden toe te dienen is het schaap langzaam sterker geworden om vervolgens terug op haar benen te kunnen staan. Tenslotte na een maand sloeg het schaap er in om terug zelfstandig rond te lopen. had als 12-jarige een leuk boek gekregen van een vriendin om dieren te helpen beter worden door gebruik van kruiden.

Dit memorabel moment heeft ervoor gezorgd dat ik in de richting van herborist/kruidenverwerker wilde gaan.

Nadat ik bevallen was van mijn 4e kind begon ik vol goede moed te zoeken naar een school. Zo leerde ik Martine kennen (Eyne akker). Het ijs zit er al van jongs af aan in en ons Marrain maakte heel lekker ijs en taart dus terug naar school.

De combinatie van kruiden en ijs was dus vanzelfsprekend.

Keana

De oudste van 4 kinderen.
Ze werkt graag met dieren en staat graag mee te kokerellen.

Alessia

De jongste van het gezin. geen uitdaging is te groot, in bomen klimmen om appels te plukken is helemaal haar ding. Gaat graag mee om plantjes te plantenin de tuin?.

 

Ianthe

Onze 2e dochter vind het heel leuk om samen met mama rond te toeren in de tuin en planten te noemen, gebruiken en proeven.

Is de eerste die rond gaat in de fruittuin om haar buikje te spijzen.

Massimo

De enige jongen in huis.

Werkt graag in de tuin en zegt al van zijn 3 jaar dat hij boer wil worden.

Steven

Werkt op Volvo als trainer, is graag in de tuin bezig na zijn studies tuinbouw te melle.

Steunt zijn vrouw in haar gedrevenheid.